Coaching pszichológia

szakértelemmel és etikusan az ügyfelek 
sikerességének és életelégedettségének növeléséért.

Szakmai állásfoglalás

A coaching pszichológia és a coaching egészséges ügyfelek számára nyújt szakszerű fejlesztő szolgáltatás, amely előmozdítja, hogy sikeresen valósítsák meg céljaikat életük legfontosabb területein, miközben tanulnak és fejlődnek. A coaching egy inspiráló, jövőre és eredményekre, valamint az ügyfél belső erőforrásainak és megoldásainak kibontakoztatásra irányuló partneri együttműködés. 

A coaching az Európai Unió által elismert önszabályozó szakma, elfogadott kompetencia leírása és etikai normákkal. A coaching pszichológia egy alkalmazott pszichológiai terület, amely gyakorlói magukra nézve betartják a coaching pszichológusok etikai szabályait. Az MCPE által képzett coachok és coaching pszichológusok, valamint az MPT Coaching Pszichológiai Szekció és az MCPE által kiadott coaching pszichológus licenccel rendelkező szakemberek magukra nézve kötelezőnek tartják az ICF és az ISCP (Nemzetközi Coaching Pszichológiai Társaság) etikai normáit. Erről írásban is tájékoztatják az ügyfeleiket, jelezve, hogy a coaching nem terápiás, gyógyító jellegű, hanem fejlesztő beavatkozás.

Közösségi és tudományos tevékenységünk

Kvalifikációt és Folyamatos Szakmai Fejlődést Támogató Programjaink

Coaching Pszichológiai Tutor


Coaching Skillek és Professzionális Szelf Coachingja


Coach Szupervízió és Technikai Támogatás


Coach Mentor Program


Mit nyújtanak a programjaink?

A kvalifikációs és folyamatos fejlődést szolgáló programjaink célja, hogy tudományosan és tapasztalati úton egyaránt igazolt coaching és coaching pszichológiai tudással és eszköztárral, valamint a tapasztalati tanulást és a személyes fejlődést támogató, inspiráló környezet biztosításával előmozdítsa a sikeres és etikus coaching és coaching pszichológusi gyakorlatot hazánkban.

Egyaránt ajánljuk a kevés tapasztalattal bíró kezdő, és a tapasztalt, az S-tanulási görbe középső - fölső szakaszán járó szakembereknek. E kvalifikációs programok nem nyújtanak államilag elismert coach végzettséget, diplomát. Azok, akik korábban felnőttképzési rendszerben megszerezték a coach vagy coaching pszichológus címüket, ezt a jelenlegi törvényi szabályozás értelmében továbbra is használhatják. Akik úgy érzik, hogy a jövőben kívánnak ilyen címet szerezni, javasolt valamely felsőoktatási intézmény szakirányú továbbképzési programját választani.

Ahogyan egy sportolóból sem azért lesz olimpiai bajnok, mert elvégezte a Testnevelési Egyetemet, és ahogy számos kiváló színész sem végzett színművészeti főiskolát, úgy a jó coachokat sem csak az egyetemek állítják elő. A kemény felkészülés, alapozás, rendszeres gyakorlati tréning, a versenyek (előadások) tapasztalatainak feldolgozása ugyanakkor elengedhetetlen feltétele a sikernek. Kvalifikációs és Folyamatos Fejlődést segítő programjaink ennek biztosítására jöttek létre.