Coaching pszichológia

szakértelemmel és etikusan az ügyfelek 
sikerességének és életelégedettségének növeléséért.

MCPE Coach és Coaching Pszichológus Minősítés

A coaching és a coaching pszichológia fejlődése, valamint a humán fejlesztő szakmák kompetencia határainak tisztázatlansága aktuálissá tett egy olyan minősítési rendszer létrehozását, amely képes megjeleníteni a szakmai fejlődés szintjét és keretet adni a folyamatos önfejlesztéshez és tanuláshoz. A coaching az Európai Unió által elismert önszabályozó szakma, elfogadott kompetencia leírással és etikai normákkal. 

Az MCPE ennek szellemében, a Nemzetközi Coaching Pszichológiai Társaság (ISCP) által elfogadott módon  alakította ki coaching pszichológus, valamin coach minősítési rendszerét. A minősítési rendszerünk követelményeit sikeresen teljesítő coaching pszichológusok egyben jogosulttá válnak az ISCP akkreditáció megszerzésére is. 

Közösségi és tudományos tevékenységünk

Tevékenységünk

MCPE Coachok és Coaching Pszichológusok Regisztere

Az egyesületünknél 2008 és 2020 között végzett coachok és coaching pszichológusok nyilvántartása lehetővé teszi az ügyfeleknek, hogy felkészült és etikus coachokkal és coaching pszichológusokkal dolgozzanak együtt. A regiszter ABC sorrendben tartalmazza a szakemberek nevét. A névre kattintva részletesebb információkat és az adott coach, coaching pszichológus elérhetőségét lehet megtudni - amennyiben ezt a szakember megadta.

MCPE CoachMentor Certifikációs Program

Mire van szükség ma Magyarországon ahhoz, hogy valaki coaching szolgáltatást nyújtson? Coach képzés (qualification), minősítés (certification) vagy engedély (licenc)? Tulajdonképpen egyikre sem, mert coachingnak bárki, bármilyen tartalmú tevékenységet nevezhet valaki, mint ahogyan a coach címet is szabadon odabiggyesztheti a neve mellé. Miért vannak mégis tele neves és a nevetlen (no name) coach képzések résztvevőkkel, miért áldoznak akár több, mint egymillió forintot is néhány napos képzésekért? A legtöbb résztvevő abban bízik, hogy ezek a képzések képessé teszik őt arra, hogy sikeres coach legyen és biztosítják, hogy a potenciális ügyfelek szemében is kompetens szakemberként tüntetik föl. A helyzet az, hogy önmagában a coach képzések mindezt nem tudják biztosítani, hiszen nem, vagy csak minimális mértékben terjednek ki a megszerzett szakértelem gyakorlati alkalmazásának támogatására illetve nyomon követésére. Ezt a funkciót tölthetik be a coach minősítő, certifikációs rendszerek, ezért hívtuk életre az MCPE CoachMentor Certifikációs Programját (CMCP). Az CMCP egy coachinggal, mentorálással és műhelymunkákkal támogatott certifikációs rendszer, amely időszakonként az elért előrehaladást kimutató szintfelmérésekkel és esetvédéssel igazolja a coaching szemléletmód és kompetenciák meglétét. 
A CMCP-t a Magyar Coahing Pszichológiai Egyesület (MCPE) hozta létre és működteti, figyelembe véve és adaptálva a nemzetközi coaching szervezetek (ICF, EMCC), illetve vezetési tanácsadó szervezetek minősítési, certifikációs rendszereit, kiegészítve azokat a másfél évtizedes hazai coach és coach képzési tapasztalatokkal, és a coaching pszichológiai kutatások eredményével.

Karrier Coach Képzés

A képzés nem indul.Nemzetközi Kapcsolatok

Az MCPE Szakmai Közösség tagjai aktívan részt vesznek az evidence based coaching megközelítés iránt elkötelezett nemzetközi coaching és coaching pszichológiai szervezetek munkájában. Folytatjuk a Brit Pszichológiai Társaság Coaching Pszichológus Munkacsoportjával és a Nemzetközi Coaching Pszichológiai Társasággal meglévő együttműködésünket. Szponzor szervezetei vagyunk az International Journal of Coaching Psychology folyóiratnak.